Aktiv semester i Spanien

Att åka på semester till Spanien och endast spendera tiden på stranden är att gå miste om fantastiska naturupplevelser. När svenskar semestrar i Spanien är det för det mesta för att få en skön semester med restaurangbesök, gott vin och att kunna komma hem med en fin solbränna. Numera börjar allt fler upptäcka detta natursköna land med sin unika och mångsidiga terräng och orörda natur. Det finns gott om vandringsleder att utforska som kommer att ge nya och spännande upplevelser.

En aktiv semester

För dig som gillar att uppleva ett land ”på riktigt” utanför turistorter och städer är det bästa valet att planera en aktiv semester. Vandringsleder och natursköna nationalparker finns överallt i Spanien inklusive spanska öar som exempelvis Mallorca. Mellan Alcuda och Palma finns Tramuntanabergen som är listade som världsarv. Området bjuder på flera olika vandringsleder med varierande svårighetsgrader.

Vinodlingar och slott

Det finns flera områden med vandringsleder i de norra delarna av Spanien som exempelvis leden som går mellan Pyrenéerna till Somport eller Roncesvalles. Du kommer att vandra genom vinodlingar (La Rioja), pittoreska bergsbyar och gamla slott.

När vi kommer hem efter en härlig upplevelse lever känslan kvar en tid. Varför inte förlänga detta genom att dricka gott spanskt vin tillsammans med härlig mat. Hos grapevine.se kan du hitta massor av goda recept samt utöka din kulinära kunskap. Du kommer dessutom att få tips på goda viner samt hur du bäst kombinerar dryck och mat. Grapevine.se bjuder dig på massor av inspiration i ”Tips & Trender” med bland annat artiklar om härlig mat, vinkunskap samt massor av goda och lättlagade recept. Passa även på att prenumerera på nyhetsbrev och magasin från grapevine.se som givetvis är helt gratis.

Montserrat och GR11 Route

Utanför Barcelona (i Katalonien) finns en vacker religiös plats, Santa Cova-klostret, beläget i Montserrat. Klostret har en vacker arkitektur samt en viktig historisk betydelse för Jungfru Maria.

Du kan nå klostret efter en vandring på cirka 1,5 timme genom ett grönskande landskap. Under vandringen kommer du att kunna njuta av spännande klippformationer och en fantastisk utsikt.

För dig som föredrar långdistansvandring bjuder GR11 Route på ett oförglömligt äventyr. Sträckan är på hela 820 kilometer och tar runt 46 dagar. Du kommer att vandra över Pyrenéerna från Atlantkusten (Hondarribia) till Medelhavskusten (Cap de Creus). Givetvis är en så lång vandringsled uppdelad i sektioner där du kan välja om du vill vandra under en dag eller längre.

Under din vandring kommer du att få uppleva underbar spansk natur med olika typer av terräng samt mysiga gamla spanska byar. Det finns även möjlighet att förboka fjällstugor för dig som kommer att vandra en längre sträcka.

Fonts de l’Algar

Algars vattenfall är beläget cirka tre timmars bilfärd utanför Benidorm. Det här är det absolut bästa valet för barnfamiljer och är mycket lättvandrat eller snarare promenerat. Här kommer du att kunna vandra genom en grönskande skog för att fortsätta utmed stranden av naturliga pooler. Fonts de l’Algar bjuder sina besökare på mer än ett fantastiskt vattenfall (samtliga vattenfall är runt femton meter höga) i ett spektakulärt landskap. Utforska poolerna med kristallklart vatten när ni vandrar utmed en anvisad stig. Glöm inte att ta med simkläder så att barnen kan svalka sig i någon av de naturliga poolerna.

Leave a Comment