Boende för ett aktivt liv

Den som väljer att ha ett aktivt liv med långa och många sport- eller äventyrsresor behöver i de flesta fall anpassa sig efter det i andra delar av livet också. Du behöver till exempel ha ett jobb som tillåter att du tar semester när det är säsong. Den här typen av resor, oavsett om det är skidresor eller något annat, kostar också rätt mycket pengar. Du kommer alltså förmodligen behöva välja bort andra nöjen för att ha råd. Utöver det är de flesta aktiva hobbyer också utrymmeskrävande, vilket ställer krav på hur ditt boende ser ut.

Boendet en stor del av din totalekonomi

När det kommer till resor och ekonomi är boendet en enkel sak att skära ner på eller anpassa. Det gäller särskilt om du bor i en storstad. Bostadsrätter i Stockholm är väldigt dyra, vilket gör att om du ser till att bo med ett rum mindre frigör du en hel del kapital. Samma gäller om du är beredd att bosätta dig på en mindre attraktiv adress. När det kommer till bostadsrätter Stockholm kan en tunnelbanestation längre bort innebära att du har råd med en extra resa per år.

Anpassa förvaringsutrymmet

Många äventyrssporter är väldigt utrymmeskrävande, vilket också ställer krav på ditt boende. Det gäller särskilt om du har en partner som inte delar ditt brinnande intresse och kanske inte vill ha surfbrädor stående framme i vardagsrummet. När du köper eller på annat sätt skaffar ett nytt boende är det därför smart att se till att det nya har gott om ytor som kan användas till förvaring. Det kan handla om garage, garderober eller källarförråd. Där kan du ställa in alla de saker du behöver på dina resor. Oavsett om det är skidor, tält, fyrhjulingar eller något annat. Se till att alltid förvara det på en yta där sakerna inte riskerar att ta skada. Beroende på vad det är du gör kan möss, kyla eller andra väderförhållanden påverka din utrustning.

För dig som bor mindre kan det här vara en stor utmaning. Har du ett hus finns det oftast gott om i övrigt döda ytor som kan användas att lagra dina saker på när de inte används. Har du en lägenhet mitt i stan är det oftast svårare. Ett alternativ då kan vara att hyra ett förråd på något annat ställe än där du bor. Det här är en bra lösning på många sätt. Du kan känna dig säker på att dina prylar förvaras på ett säkert sätt. I de flesta fall är det till exempel lägre inbrottsrisk än i ett källarförråd. Det brukar dessutom gå att hitta den här typen av förvaring till en rimlig penning. Särskilt om du är beredd att förvara din utrustning i en förort lite längre bort från centrum där hyrorna är lägre.

Leave a Comment