Resor för dig som tränar

Träningsresor var först populärt bland elitatleter och ungdomar, men så småningom började aktivitetsresor att paketeras för alla som var intresserade. Det handlar om allt från träningsretreat med sporter, skogspromenader och annan träning till yoga och meditation. Meditation har fått en stor uppslutning där människor är intresserade av att möta lugnet och stressa av. Det finns speciella hotell som är utrustade med meditationssalar eller utrymmen för relax.

Intresset för träningsresor har ökat

Reserbyråer som exempelvis Ving, Tui och flera andra säljer träningsresor för olika sporter och motionsaktiviteter. Svenska Turistföreningen har sedan länge profilerat sina anläggningar i fjällvärlden som aktivitetshotell. Intresset för paketresor med hotell och fysiska aktiviteter har ökat alltmer och inför 2022 kommer det bredaste utbudet någonsin att marknadsföras. Resor där man bor mitt i naturen i Spanien, eller en crossfit camp för den som vill köra riktigt tuff träning, det finns simläger i Medelhavsområdet och även smått och gott för den som är senior – seniorträningen är också på uppåtgående.

Precis som vid försäljning av löparskor och annan utrustning tar researrangörerna nu hjälp av stjärnorna som exempelvis Therese Alshammar på simaktiviteter och Mårten Nylén för gymaktiviteter. Kända namn sätter guldkant på paketresan och är ett konkurrensmedel som gör att man särskiljer sig och lockar till sig resenärer.

App-träning

Digital träning har blivit mycket populärt i och med pandemin och utvecklingen av träningsappar har gått i rasande fart. Detta är naturligtvis en spännande del genom att du kan börja bekanta dig hemma, åka på paketresan och sedan fortsätta den träning som du praktiserat på resmålet – hemma. Med appen.

Att komma i form

En resa där man får både boende och träningsaktiviteter i samma paket kan bli den bästa kickstarten till att komma i god form eftersom du inte bara får bra träningsråd, du umgås också med människor som vill samma sak.

Algarvekusten är ett spännande resmål om du vill åka på en sådan resa. Här kan du jogga på stranden och i pinjeskogarna, både miljö och hotell är trevliga. Här möter du OS-medaljörer och kända dansare som hjälper dig med att få en bra start. Flera researrangörer erbjuder denna typ av resor, och naturligtvis får du tid till shopping och att se mer av resmålet. En mycket vacker plats är exempelvis Deia på Mallorca – i dessa undersköna och magiska bergspass kan du vandra eller springa så kort eller långt du själv vill.

Leave a Comment