Välj rätt aktivitetsresa

Är du sugen på en mysigt sporthotell med en massa bra aktiviteter att välja mellan? Marknaden är full av dem och 2022 kommer ännu fler att presentera spännande paketresor för den som vill vara fysiskt aktiv. Researrangörer lockar med vacker natur och kända sportprofiler. Alltfler hotell blir ”sporthotell” med renodlade friskvårdsprofiler.

Så – hur väljer man bland alla dessa?

Vad vill du göra – har du ett mål?

Först och främst, har du ett mål med din hälsa ditt du vill nå? Är det exempelvis att komma igång med ett löpande träningsprogram? Är det att träna inför en viktig tävling? Eller att ta en paus från verkligheten och ströva i naturen? Kan det vara att gå ner i vikt?

Skriv ner ditt mål, och när du letar efter en resa behöver den matcha målet. Det står ofta på de olika paketresorna vad man kan göra, om det finns instruktörer och hur programmet kan se ut. Det går oftast mycket bättre att starta sin träning på en solsäker destination – mera ljus och trevligare att vistas ute.

Var kostnadseffektiv

En träningsresa kostar lite mer än en vanlig resa, och om du har en tight plånbok går det faktiskt att arrangera resan själv. Be om råd på hemmaplan med ett träningsupplägg som passar dig och säkerställ att hotellet kan leverera det du behöver. Kanske gym, kanske vacker natur.

Den viktigaste delen är den mentala. Om du inte är van att träna ensam eller att utföra uppgifter där du levererar resultat ensam kan det vara bra att ta med vänner på resan. Vänner som vill träna förstås, och som är disciplinerade i detta. ”Vilja” är den avgörande faktorn för om din träning ska lyckas.

Leave a Comment