Vilka sportresor är mest populära?

Den mest populära sportresan bland svenskar är resan där du inte sportar själv utan där du reser för att se ditt favoritlag spela. Runt om i världen, inte bara i Sverige, är fotbollsresor de mest attraktiva. Supporters köper paketresor på sporthotell där det ingår en match för att se sitt favoritlag spela. Dessa resor har funnits länge och paketerbjudandet innehåller alltid en betald biljett till matchen.

Premier League i topp bland fotbollsresor

Hotell och biljetter till Premier League är en storsäljare, det mest populära laget är Manchester United. Ett derby mot Manchester City är högt rankat bland paketresorna. Det finns faktiskt roliga resor inom Sverige också som exempelvis finalmatcherna i Svenska Hockeyligan. Dessa brukar samla en bred publik som då bor på hotell där man ofta har tillgång till stora skärmar att se matcher på, förutom de man ser live på arenan.

Svenskt skidskytte mot resepaket-toppen

En intressant notering är att svenskt skidskytte börjar bli populärt, och kanske beror de på de många framgångar och den medaljskörd som det unga svenska landslaget har kammat hem. Dessutom är skyttemomentet otroligt spännande. Idag vallfärdar människor från hela landet, och även världen, för världselitens säsongstart i Östersund under december. Här ligger de flesta hotell ganska nära skidstadion och man kan bo bekvämt och centralt samtidigt som man är nära skyttevallen. Vissa hotell är dock bättre än andra, och det gäller att se över vilken service man kan få innan man bokar. Det finns riktigt vassa hotell som Best Western-kedjan och några andra hotell belägna mitt i city.

Att Åre redan är en ledande paketrese-destination känner vi till, här finns också mängder av aktiviteter där du kan få oförglömliga upplevelser. Åre är hemmet för de alpina landslagen.

Leave a Comment